dinsdag 26 februari 2013

Camilla: Ett mjukt täcke


Det är måndag och elvahundrasexiotre elever rasar in genom den fula skolentrén. Kontrasterna kunde inte vara större.

Förra veckan var det lov. Då rådde det köksharmoni i Villa Flora. Det kokades marmelad på passionsfrukt och hallon. Det googlades psyllium och bakades nötbröd. Vispades koriandermajonäs och rullades choklad-delikatesser. Gräddades citronmarängpajer och maldes kakaobönor. Köket var en varm, ångande och väldoftande oas varje dag.

Köksskåp städades ur och alla kryddor fick nya glasburkar. Så att man kan se alla färger och former. Hur kan man låta bli att bli varm inombords när man inventariserar i kryddskattkammaren? Allt kommer från Moder Natur. Doftande, söta, fräna, bittra, heta, trösterika, vågade smaker och dofter. Provocerande, läkande. Frön, blommor, bark och rötter. Toner vi får komponera med. Ämnen hemlighetsfullt förbundna med välmående och hälsa.

Skåp dammtorkades inifrån. Nya gardiner. Ångstrykjärnets väsande andetag. Långa promenader med fyrfota vän.

Under solstrålarna. Under förundran över gåvor i det lilla, vardagliga. Under tacksamhet för vänner och nära. Dova toner av sorg. Smärta över barn som inte finns. Drömmar som mörka kratrar jag måste klättra upp ur, kallsvettig. En tomhet som tynger. En vilja att kämpa och vara stark men inte veta hur.

Dofterna och lugnet från förra veckan ligger kvar, som ett mjukt täcke runt hjärtat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten