zondag 12 december 2021

Camilla: Delfinias sång 12

Kosmiska kugghjul snurrar. En oförglömlig pärlrad av sju synliga systrar, sju planeter, har nästan nått den punkt när kugghjulen klickar på plats och en lucka öppnas bortom tid och rum.

 

Gyllene solljus söker sig in i den här dimensionen i breda stråk.

 

Det ljus som finner sin väg genom luckan går inte längre att hålla tillbaka, att städa undan, att ge ett annat namn…det är dags.

 

’Herr Alvarez.’

 

’Alfonso.’

 

’Alfonso. Mitt namn är Marinda Harriot. Jag jobbar för regionens kommunstyrelse. Din syster Delfinia Alvarez saknas. Hon är försvunnen.

 

Din familj visste inte hur de skulle kontakta dig. Din systerdotters dotter Lily postade ett upprop på TikTok för att hitta dig. Sexhundratusen tonåringar har tjatat på föräldrar, morbröder och fastrar inom polisstyrelser, landsting och kommunstyrelser för att leta reda på en bror som inte är registrerad någonstans.’

 

’Jag flyttade för inte så länge sedan och har inte haft kontakt med min familj på…länge.’

 

Försvunnen. Alfonso ser den strömmande floden framför sig.

 

Vill inte, kan inte tänka på vad som kan ha hänt. Allt på insidan bränns och känns iskallt samtidigt.

 

’När försvann hon?’

 

’För tre veckor sedan. Ingen i familjen vet vad som har hänt. Ingenting saknas i hennes hus. Hon hade inte sagt någonting till sin dotter eller dotterdotter. Det ser inte bra ut. Nätterna är, som du vet, extremt kalla.’

 

Salta tårar faller i kallt, beskt kaffe.

 

Alfonsos händer minns den sista gången de höll lillasyster Finis huvud. Alfonso orkar inte tänka på hur länge sedan det var.

 

Det är dags att åka hem.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten