zaterdag 15 december 2012

Camilla: Lördagskväll i Villa Flora


Regnruskig lördagskväll. Först ekologisk avocado med en röra av crème fraîche, härlig tjock holländsk majonnäs, dijonsenap och färsk timjan och ett tak av tunna tunna strimlor vackert melonröd vild lax.

Sedan färsk torskfilé som bara brynts några minuter och sedan fått puttra lite i chardonnay och gotta till sig med kapris, torkad chili och rivet citronskal.

Fänkål som har förvällts och sedan rostats i ugnen tillsammans med djupröda roma-tomater, olivolja, vitlök, salt, peppar, mozzarella och pecorino. Och härliga Roseval-potatisar skurna i klyftor, en matsked olivolja, färska rosmarinkvistar och oskalade vitlöksklyftor.

Sedan innan vi faller ihop i en sömnig hög Gijs, Gaia och jag (Milo är redan en dylik hög) blir det min egen crumble...ekologiska Rubensäpplen som skivas och åker in i ugnen en kvart tillsammans med lite pressad och riven citron, kanel och farinsocker. Sedan över det färska hallon, massor med krossade hasselnötter och valnötter, honung och socker och tio minuter till i ugnen, tills hela köket doftar som mammas kök. Stora skedar gräddig vaniljglass tillsammans med denna ugnsvarma, ljuvliga crumble.

Glad Lördag.


Camilla Onell

Geen opmerkingen:

Een reactie posten