dinsdag 4 december 2012

Cecilia : Ord




Ord har en otrolig kraft.

 En kraft att stärka, att bygga, att stjälpa, att välta, att förbättra, att försämra, att ge färg, att skugga, att vinkla, att ljussätta, att begrava, att förgömma, att.....

Det är mycket lättare att märka detta när orden kommer is samband med musik, en melodi, ett gitarr riff, en takt. I vibrationen av musiken går orden in på precis det stället som var menat - direkt.

Vad många av oss inte lägger märke till är att utan musiken så har orden fortfarande en lika stark kraft. Vibrationen är likadan med eller utan musik, med musik ampas den upp en hel del och musikens egen vibration vävs ihop med ordens , som sedan vävs ihop med din egen energi och de vibrationer du redan har i ditt minne, i ditt medvetande – varje sig du är medveten om det eller ej J.

Nästa gång någon önskar dig en bra dag, lyssna på vibrationen av de orden, ta in den och inse att det inte bara är tomma ord – det är verkligen någon som önskar dig en bra dag! Och om den som säger det i dina öron låter som någon som säger samma mening på löpande band hela dagen lång, använd då din egen vibration och dina egna ord medans du ser personen i ögonen och säger ”tack, detsamma!”.

Även om han/hon inte var medveten om välönskandet som ploppade ut där på det löpande bandet så när det kommer tillbaka till han eller henne blir det följande ”ha en bra dag” till nästa kassakund mycket varmare.

Så lätt är det att skapa en varm och glad omgivning omkring sig, som en härlig varm filt en kall vinterdag!

Och lika lätt är det att kasta ur sig ord som sårar och förorenar omkring en när man är arg, känner sig lurad, ledsen, förbannad.

För visst känns det som en lättnad när man kastat ur sig allt?

Det gynnar givetvis inget levande väsen att hålla inne på sin ilska, negativa energi, sorg, och annat okul men innan vi slänger ur oss är det bra om vi inser och ta ansvar för vad det är vi gör.

Med det i bagaget kan vi sedan bestämma  oss för vart vi ska rikta denna energin – vilka ord vi använder, hur de orden känns, vad betyder de egentligen och vad gör dem med den de är riktat åt.

Börja med dig själv.

Vilka ord, vilken ton använder du när du pratar med dig själv?
Hur känns de?
Kan du ändra dem?

Och framför allt, för att citera Sai Baba:

”Innan du talar, ställ följande frågor till dig själv; är det vänligt, är det nödvändigt, är det sanningen,  kommer det att förbättra tystnaden?”

Ha en bra dag!
 
 
Cecilia Götherström

Geen opmerkingen:

Een reactie posten