woensdag 6 december 2017

Cecilia ; 6 december – Beslutet



Stjärnklar var natten, himlen bred. Från en annan dimension reste via Vintergatans slöjor klirr av porslin, sorlet av röster. Det vankades eftermiddagskaffe mitt i julstressen. Här satts det i väntrummet. Väntrummet mellan kristallklar stjärnnatt och det som komma skulle.

Nidar och Bjuri satt nere vid vattnet. Hästfolket hade samlat alla till ett nattligt ting. Hövdingar, drottningar, asgarv, små och stora, alla led i varenda släkt och klan hade tagit del. En del via hologram , de flesta med direkt närvaro. De visste  alla att det som Hästfolket föreslog, förordnade, var det som måste ske. Men tvekan var ändå stor.

Fram tills nu fanns det många starka, egenartiga, speciella människor som gått i läro hos de alla, en del i samtliga olika sfärer andra i enstaka,  här hinsides. Många var de alla som tagit sig över till människans kompakta sida för att lära ut, lära, förstå och dela. Väva samman. En del stannade till och med för gott, för att vidmakthålla det som skulle bevaras.

Men det räckte inte. Det var inte tillräckligt. Trots att vid flera tillfällen slöjorna öppnats tillräckligt mycket så att till och med stora parader, processioner av väsen,  från denna sidan kunde visas sig, var styrkan som behövdes nu ändå kanske inte nog. Styrkan som gavs precis nu tack vare galaxens vridning just denna människo-december var så i linje att den sanna sidan näst intill överflödade. Och ändå skulle det kunna vara för sent.

Hästfolket hade tillrått att inte bara öppna slöjorna under tinget. De hade förslagit att öppna själva portarna. För att släppa in horder av nyöppnade sinnen och hjärtan till viken. Till bergen. Till skogen. Till vattenfall. Till djungel och kristallbeströdda stjärnnätter. Att låta alla legenderna prata, skrivas om till och med kanske.

Likväl var det skrämmande tider. Skulle människan respektera det fina, de osagda, det eviga som ej kan framföras med hjärnans ord, som ej kan förstås med fyrkantig logik?

Hur som helst, det andra alternativet var inget alternativ.


Cecilia Götherström, 6 december 2017.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten