vrijdag 8 december 2017

Cecilia ; 7 december – Vakna



Gunga, gunga, lindas in, kramas om, vaggas, vaggas.
Djupa andetag, hela bröstkorgen värms upp. Välmående, nöjda snarkningar.

Vad konstigt att höra och uppleva sig själv så belåtet snarka in i djupet. Han kände det ända ner i svansen, längst ut i tippen, i vartenda fjäll från nacke till svans kota.

Dvala.

Han vaggades långsamt vaken av kosmos självt. Årtusenden av närande dimma, av djupt helande sedan den sista stora striden hade på något sätt fullbordats.

Långt bort i fjärran svaga rop på hjälp, överröstade av ett starkare ringande, klingande av mjuka klockor, bottenlösa gångar, lättfjädrade bjällror.

Wow. Det var alltså möjligt. Gömd bakom legender och näst intill bortglömda visdomsmyter väcktes drakarna upp igen. En för varje väderstreck. En för Modern. En för Fadern. En för Barnen.

Bifrost hette han. Fast på orientaliska något annat. På mittspråk ytterligare något annat. Det var klangen i namnet, i namnen, som vibrerade hjärtats sinne hos människan. Klangen bär betydelsen. Musiken bär hjärtat, skapandet -  och skapandet glädjer musiken. I en cirkel, en spiral, i vågor, som alltid.

Bifrost gäspade ännu större. Började veckla ut sin långa kropp, försiktigt röra på sina vingar, långsamt fladdrande med näsborrarna. Inom sig kände han hur de andra sträckte sig i sin dvala.  I grottor, på bergstoppar, bakom himlakroppar, i havets djup, mitt i den varmaste magman.

Det här var ingen tid för småhelande. De stora jättarna höll på att vakna.

Gläns över sjö och strand…


Cecilia Götherström, 7 december 2017




Geen opmerkingen:

Een reactie posten