woensdag 16 december 2015

Camilla: Invigningen 16

Inuti berget bor vetandet.
De har glömt, de kämpande små människosjälarna, att vi finns här. Vänner. Familj.
Vi håller vetandet levande och helt. Allt det ni har glömt håller vi i våra hjärtan tills ni går sönder tillräckligt mycket för att söka upp oss.
Då kan vi minnas tillsammans.



Britta

Britta var förbannad. Skorna skavde, lockarna som klibbade mot huvudet under solhatten kliade och vägen bar bara uppför uppför hela tiden nu.

Ungdomarna skuttade på med outtömlig energi men nu blev det synlig och framförallt kännbart att hon var äldre. För gammal för sådana här påhitt. Hon gjorde sitt allra bästa men drog ner tempot för gruppen och fick känslan av att det irriterade de andra vandrarna. Det retade henne själv också.

Hon avskydde att ge sig ut på okända marker. Nya situationer, nya människor. Ändå gjorde hon det så ofta och just nu kunde hon inte för sitt liv förstå varför. Jäkla skit.

Varför hade hon rest hit? Hade det inte varit bättre att stanna i hennes trygga familjecirkel och bevara drömmen om berget som en vacker tavla? Som något för ’nån gång’ eller ett annat liv? Just nu kändes drömmen solkig och hon var besviken på sig själv. 


Tänk om hon inte alls var speciell?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten