dinsdag 2 december 2014

Ann-Charlotte: Svanens dans i vintertid (2)


Flygplansstoppningen var lite i hårdaste laget. Hon hade mycket hellre suttit lätt tillbakalutad med fötterna lätt svävande som de fina damerna och herrarna.
Fru Svan stod det med svarta tryckbokstäver mot vit bakgrund. Pappret kändes lagom strävt i hennes hand, precis som flygplansbiljetter ska kännas.

På väg till toaletten slängde hon ett getöga i första klass - damen med den vita lilla varma handduken över ögonen liknade en kund i en skönhetssalong, hon kunde knappt hålla sig för skratt.

Svan så hette hon nuförtiden, före detta Henriksson. Herr Henriksson var för evigt en del av hennes förflutna varken hon ville det eller ej.

Taxfree vagnen skramlade, samtidigt som snöflingorna sakta dalade. Kristallmönster som isat sig fast på fönstret.
-76 Fahrenheit stod det att läsa på flygplansmonitorn. Det intresserade henne inte, däremot kände hon behovet av en cigarett. Inte för att någon rökte på planet, det måste vara evigheter sedan det var tillåtet. Den där tjocka röken som etsade sig fast i kläderna, outhärdlig för icke rökare såväl som för rökare. Egentligen hade hon slutat i ett förtidigt nyårslöfte, fast en enda skulle vara perfekt för att stilla nerverna.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten