donderdag 8 december 2016

Ann-Charlotte: Drömmar av guld - 7


Överenskommelse


De 9 gröna papegojorna, Rayana och moder hare var förbundna i en sakral allians. Deras spunna trådar var fast klibbade i varandra för nu, för alltid.

Rayana hade rest sig upp, hand i hand met moder hare fortsatte hon sin färd. De 9 gröna papegojorna flög lekandes framför dom, ovanför dom, bakom dom.

Inom lopet av ett månvarv hade de broderat en sjal av minnen, sjalen var ljust lila med långa flätade tofsar. Likt silke gled den genom fingrarna. Likt balsam för själen hade den trollats fram. Den föreställde allt det där som inte fick gå förlorat, allt det där som generationers generationer skulle föra vidare. Det som skulle vårdas i hjärta och barm. Den lila färgen symboliserade sjalens stämma, dess röst och dess glans. De små stygnen dansade likt pusselbitar i en förutbestämd överenskommelse, ödets avtal som slutits mellan gott och ont, nytt och gammalt,

De 9 gröna papegojorna lyfte upp sin skapelse med sina näbbar, lät den bilda ett tak över Rayana och moder hare.  Detta var deras gåva till flickebarnet, den lilla oskuldsfulla älvan, hon som de ville skydda och ledsaga.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten